fbpx
VKG keurmerk

Neem contact op

VKG keurmerk

Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van kozijnen van hout en aluminium. Kunststof kozijnen zijn:

  • Onderhoudsarm
  • Zeer gemakkelijk schoon te houden
  • Laten geen tocht door
  • Zorgen voor een uitstekende isolatie
  • Besparen ook nog eens energie
  • Niet duur in aanschaf
  • Inbraakwerend
  • Brandvertragend

Kortom meer comfort, minder werk en minder kosten op lange termijn en dus ook goed voor ons milieu.

Kunststof

SCHUCO Kunststof kozijnen isoleren beter dan houten of aluminium kozijnen . Dankzij een slim systeem van luchtkamers wordt dit voordeel nog groter en wordt condens aan de binnenkant voorkomen. Ook het dubbel glas dat wordt gebruikt speelt hierin een rol. Dat is de reden waarom wij standaard bij onze kunststof kozijnen HR++ isolatie glas leveren voor een goede isolatie. Wij werken met speciale A-klasse verdiepte kozijnen voor de Nederlandse renovatie en nieuwbouw. Deze zijn leverbaar in vele kleuren en desgewenst met houtnerf structuur. Door het uiterlijk van de huidige kunststof kozijnen met houtnerf zijn ze haast niet meer te onderscheiden van de traditionele houten kozijnen.

Veiligheid

Ons hang-, en sluitwerk is extra inbraak werend. Ze voldoen allemaal aan de PKVW eisen (staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen). Daarnaast voldoen wij ook aan de strenge richtlijnen van het SKG-keurmerk zodat u zeker weet dat onze kozijnen goed beveiligd zijn tegen inbraak.

Schüco kozijnen

Schüco kozijnen staan al jarenlang garant voor kwaliteit, wooncomfort, duurzaamheid en veiligheid. Schüco loopt voorop met het ontwikkelen van bouwtechnische innovaties en ze hebben al verschillende awards ontvangen voor hun designs. Zoekt u kunststof kozijnen waar u geen onderhoud aan heeft en uw woning een nieuwe uitstraling geven? Dan zit u dus goed bij Reno Totaalbouw.

Reno Totaalbouw is officieel leverancier van hoogwaardige SCHUCO kunststof kozijnen  en al jarenlang de betrouwbare partner voor de aanschaf van hoogwaardige  SCHUCO  kunststof kozijnen. De hoogwaardige SCHUCO kunststof kozijnen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren en ze zijn onderhoudsarm. Kunststof kozijnen zijn gemakkelijk schoon te maken met een zeep en water. De kozijnen bevatten standaard HR++ glas en draaikiepramen kunnen worden voorzien van horren.

Schüco kozijnen wordt verzwaard met stalen profielen. Dit zorgt voor extra stabiliteit, vormvastheid en een lange levensduur. Doordat Schüco kozijnen voorzien zijn van meer kamer profielen wordt er een stilstaande luchtlaag gecreëerd. Deze luchtlaag zorgt voor een hoge mate van geluids- en warmte-isolatie in uw woning. De levering van de kozijnen voldoet aan de richtlijnen van de keurmerken zoals o.a. KOMO, SKG en het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Schüco heeft een nieuwe hoekverbinding geïntroduceerd: HVL (Hout Verbinding Look). Geen zichtbare diagonale las, maar een horizontale verbinding met de uitstraling van een authentieke houtverbinding. In combinatie met houtnerffolie is dit schitterende kunststofproduct nauwelijks te onderscheiden van traditioneel hout.

Werkwijze

Reno Totaalbouw beschikt over ervaren monteurs. Op een van tevoren overeengekomen tijdstip zullen de monteurs van Reno Totaalbouw de bestelde producten bij u komen plaatsen. De monteurs zullen eerst met u overleggen waar ze beginnen en wat de werk volgorde gaat worden.

Als eerst zullen de oude bestaande kozijnen worden verwijderd. Het oude kozijn wordt met een reciprozaag in gezaagd, waarna het eenvoudig te verwijderen valt. Dit alles gebeurt natuurlijk met de grootst mogelijke zorg, zodat er geen beschadigingen worden aangebracht.

Daarna wordt er een zogeheten Recystel kunststof stelkozijn gemonteerd daarna wordt het nieuwe kunststof kozijn gereed gemaakt voor montage. Als het kozijn in het stelkozijn geplaatst is en waterpas op de juiste plaats staat wordt het nieuwe kunststof kozijn door middel van lijmtangen op het stelkozijn getrokken. Zo ontstaat er een gecontroleerde verbinding. Met behulp van zo geheten buldex schroeven wordt het nieuwe kunststof kozijn afgemonteerd. Dan worden de draaiende delen en het isolatieglas geplaatst.

Kunststof kozijnen worden volgens de ‘droge’ methode verglaasd. Hierdoor is het vervangen van glas eenvoudig en zonder al te veel bij komende kosten uit te voeren. Glaslatten worden door ons altijd aan de binnenzijde gemonteerd. Dit in verband met de inbraakwerendheid.

Voor de afwerking aan de binnenzijde maken wij gebruik van kunststof hoeken. Deze hoeken hebben dezelfde kleur als de binnenzijde van het nieuwe kunststof kozijn. Het aanbrengen van een nieuwe vensterbank maakt de renovatie in zijn geheel af. Als de montage en de afwerking gereed zijn zal een van onze monteurs met u het werk controleren.